Wasmachine en huishoudelijke hulpmiddelen

Huishoudelijke hulp in mijn regio


    De Gouden Aankooptis! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning

Huishoudelijk werk

U kunt iemand bij u thuis laten komen die huishoudelijk werk voor u doet. Onder huishoudelijk werk vallen alle taken in en rondom uw woning. Het stofzuigen van uw tapijt, het verschonen van de bedden, stofzuigen of boodschappen doen. Dit zijn taken die u, indien gewenst, uit kunt besteden aan een huishoudelijk werk(st)er.
Huishoudelijk werk kan uitkomst bieden wanneer u zelf niet meer in staat bent tot het uitvoeren van huishoudelijke taken, bijvoorbeeld door een handicap of door ouderdom. Ook wanneer u het zelf te druk hebt om huishoudelijk werk uit te voeren, kunt u ervoor kiezen hiervoor iemand aan te nemen. U bepaald zelf de frequentie waarmee de huishoudelijk werkster bij u langskomt.
U kunt gebruik maken van huishoudelijk werk via een Thuiszorginstelling, of met een Persoonsgebonden Budget (PGB). Natuurlijk is het ook mogelijk zelfstandig een werkster in te schakelen die u zelf betaalt. Op internet en in kranten staan wordt veel geadverteerd voor huishoudelijk werk. Regelt u de werkster via een Thuiszorginstelling, dan is deze instelling verantwoordelijk voor de uitbetaling van het loon aan de huishoudelijke werkster. Wanneer u PGB ontvangt, bent u zelf verantwoordelijk voor de uitbetaling van loon en de administratie.

Op deze site kan u vergelijken wat huishoudelijk werk in uw regio kost.