Wasmachine en huishoudelijke hulpmiddelen

Huishoudelijke hulp in mijn regio


    De Gouden Aankooptis! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning

Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp, huishoudster, huishouden

U kunt om verschillende redenen gebruik maken van de diensten van een huishoudelijke hulp. Wanneer u zelf niet meer in staat bent tot het uitvoeren van huishoudelijke taken of de schoonmaak of wanneer u geen tijd hebt om uw huishouden zelf bij te houden. Huishoudelijke hulp kan in dergelijke gevallen uitkomst bieden.

Onder huishoudelijke hulp vallen alle huishoudelijke taken. Het doen van de was, het halen van boodschappen, het lappen van uw ramen, stofzuigen, enzovoort. Deze taken kunt u uitbesteden aan een huishoudelijke hulp. U bepaalt zelf de frequentie waarmee de hulp bij u langs komt om de huishoudelijke taken uit te voeren. U kunt huishoudelijke hulp krijgen via een thuiszorgorganisatie, of met een Persoonsgebonden Budget (PGB). Wanneer u de hulp via een thuiszorginstelling ontvangt, is deze instelling verantwoordelijk voor de uitbetaling van het loon aan de huishoudelijke hulp. Wanneer u een PGB ontvangt, bent u zelf verantwoordelijk voor de administratie en het uitbetalen van loon aan de hulp.

Huishoudelijke hulp is dus geschikt voor u, wanneer u enkele huishoudelijke taken niet meer zelf uit kunt voeren. Een huishoudster komt maar een aantal uur per week bij u langs. De rest van de week moet u zelfstandig uit de voeten kunnen.

Op deze site kan u vergelijken wat huishoudelijke hulp in uw regio kost.